Bellen Gaan naar
25 jan 21

10 verrassende activiteiten in de buurt van Dinant.

Ben je op vakantie en wil je graag iets ondernemen, maar je weet niet wat? Daar hebben wij iets leuks voor! Wij hebben namelijk de tien verrassende activiteiten in de buurt van Dinant ontdekt. Lees snel verder en kom erachter wat er allemaal te doen is in en rondom Dinant.
 
  1. Bierbrouwerij du Bocq
Deze brouwerij is begonnen in 1858 en hier is het eerste bier gebrouwen. Hier wordt het welbekende bier: Blanche de Namur gebrouwen, waar het bedrijf in 2019 de gouden medaille voor won. Het is allemaal klein begonnen in het dorpje: Condroz, maar nu is dit uitgegroeid tot allemaal internationale speciaal bieren. De brouwerij levert onder andere aan Frankrijk, Nederland, Italië, Verenigde Staten, Spanje, China etc. Het is op dit moment een van de grootste onafhankelijke Waalse brouwerijen. Vind je speciaal bier helemaal te gek en ben je in de buurt, is dit zeker een aanrader! Je kan via de website of telefonisch een afspraak maken voor een bezoek met een gids.
  

  1. I'Ie d'Yvoir
Dit is het enige eilandje in België waar je verschillende activiteiten kan ondernemen. Normaal gesproken kunnen deze eilandjes op de Maas van de zijkant bezichtigd worden, maar in Yvoir kan je naar het eilandje toe. Dit is een unieke manier om je te begeven op een strand, wel zonder zand maar met gras. Je kan je handdoek spreiden en genieten van de natuur en het uitzicht. Aan de kleintjes is ook gedacht, want er is een speeltuin en talloze wateractiviteiten die je kan ondernemen. Dit alles voor maar slechts €3,50 per persoon vanaf 12 jaar.
  

  1. Klimmen & Abseilen & Via Ferrata
Dit is een outdoor activiteit die wordt door ons georganiseerd. Het is een avontuurlijke wandel- en klautertocht, langs een bergwand met steile afrondingen en niet te vergeten het prachtige uitzicht. Naast deze mooie beleving, word je ook goed gezekerd en zijn er altijd ervaren instructeurs bij. Je kan tot een hoogte klimmen van ± 55 meter. Ben je een sportief persoon die graag avontuurlijke activiteiten wil ondernemen, dan wordt dit zeker aangeraden! Je kan ook een overnachting boeken op camping Domaine du Bocq om bij meer avontuurlijke activiteiten aan te haken. Deze activiteit kost €42,50 per persoon, duurt 3 uur en is geschikt vanaf 8 jaar. Dit is het geld zeker waard en je krijgt een hele avontuurlijke beleving er gratis bij.
  

  1. Dinant Discovery
Dit is een activiteit die kinderen erg leuk vinden om te doen. Ze krijgen een rugzak mee en volgen een wandel-puzzeltocht. Tussendoor kan er eventueel een bezoek gebracht worden aan citadel van Dinant. Naast dat het een prachtig locatie geeft over de stad, is er ook een speeltuin voor de kinderen. Verder is er een kabelbaan en een terras waar je even kan uitrusten. Deze activiteit duurt twee uur en kost €20,00 per rugzak.
  

  1. Downhill Steptocht
Dit is een activiteit die je moet doen als je van avontuur houdt. Voordat je start vanuit de camping Domaine du Bocq met de activiteit, wordt er eerst uitleg gegeven over de step. Daarna wordt er even geoefend hoe deze step werkt met een instructeur. Vervolgens gaat de steptocht van start en kom je langs te gekke afdalingen en mooi uitzicht. Deze activiteit is geschikt vanaf 8 jaar en duurt 1,5 uur.
  
  1. Natuurpark Furfooz
Dit is voor de ontdekker, die graag van natuur houd. Er is een wandeling van ongeveer 4 km voor jong en houd waar je de mooiste plekken tegenkomt. Naast de natuur, kan je ook vogels spotten zoals, valken. Verder zijn er ook grotten, die je onderweg kan tegenkomen. Het tarief verschilt tussen 1 tot 5 euro, maar je kan ook een combiticket kopen om nog een andere bezienswaardigheid te bezoeken. Het combiticket kost maximaal 9 euro per persoon.
  

  1. Oude Spoortrein
Dit is een toeristische bezienswaardigheid, waar je kan genieten van de bocq-vallei. De trein vertrekt bij Maison Régal van Domaine du Bocq in Purnode en komt langs verschillende dorpjes. Tijdens de rit ga je ook een 500 meter lange tunnel in. De treinrit gaat naar Ciney en weer terug. De tarieven liggen tussen de 6 – 12 euro en onder de 4 jaar is het gratis activiteit.
  

  1. Mountainbike huren
Vind je het leuk om te fietsen en daarbij nieuwe wegen te ontdekken? Dan is mountainbiken erg leuk om te doen. De mountainbikes kan je huren bij camping Domaine du Bocq in Purnode. Hier krijg je een duidelijke instructie hoe de fiets werkt en vervolgens begint de mountainbikeroute. Als beloning voor je inzet, krijg je een afdaling waarbij de modderspetters je om de oren vliegen! Deze activiteit kunt u voor een halve dag boeken voor €17,50 of voor een hele dag voor €25,00 per mountainbike.
  

  1. Handboogschieten
Dit is een georganiseerde activiteit van de camping Domaine du Bocq. De activiteiten worden begeleid door opgeleide instructeurs  en daarvan krijg je de informatie hoe je een handboog moet vasthouden en hoe je het beste kan schieten. Samen met de instructeurs zorg je voor een superleuke middag! De kosten zijn 15 euro per persoon en de activiteit duurt 1,5 uur.
  

  1. Kanoën op de Lesse/ Varen op de Maas
Op zoek naar afkoeling in de buurt? Een mooie route op de Maas en de omgeving ontdekken, daar gaat deze activiteit over. Er kunnen kanobootjes gehuurd worden voor 1 of 2 personen. Daarbij kan je kiezen uit 12 of 21 kilometer kanoën op de Lesse. Heb je geen zin in om te kanoën, geen probleem! Je kan kiezen uit een comfortabele rondvaart of zelf op avontuur gaan en fluisterbootje huren. Hier heb je geen vaarbewijs voor nodig. Dit is zeker een aanrader om te doen, als je in de buurt bent.
  
03 jul 20

Ik wil hier 100 dagen blijven!

De kans was klein dat we dit jaar de tent van zolder zouden halen. Met het ronddwalende coronavirus én het derde trimester van de zwangerschap in aantocht leek het geen goed idee. Totdat de maatregelen op campings sneller dan verwacht versoepeld werden. Groen licht. Ach, en slapen op een luchtbed met een dikke buik, er zijn ergere dingen te bedenken toch? Want een jaar niet kamperen, is een jaar niet geleefd!

Domaine du Bocq
Bij aankomst op de camping in Purnode zie ik twee blije meisjes bij de caravan staan, de nichtjes zijn er al. Het is bekend terrein voor mijn zus (en mij), want Domaine du Bocq is dit jaar overgenomen door haar vorige werkgever Rocks 'n Rivers. Bij heel wat groepen heeft zij hier in de Belgische Ardennen de outdoor activiteiten begeleid. We sliepen regelmatig met familie of vrienden in het voormalige spoorweghotel van Purnode. Loop je vanaf daar naar beneden, dan ben je direct in de grote vallei van de camping. Onze tent staat lekker ruim op het groene bosveld met de hoge bomen. Door het geluid van de stromende rivier raak je zo ontspannen. Een kleine drie uur rijden en het voelt als een vakantie ver van huis.


 
Vuurtje stoken
De stoelen staan in een kring, het vuurtje is aan en de bierflessen en chipszakken gaan open. Ik zie voor het eerst in m'n leven vuurvliegjes; wat een feest dat we hier mogen zijn. Na het vele thuiszitten en weinig mensen zien is het een verademing om samen te kamperen. Het jongste nichtje roept Ik wil hier 100 dagen blijven en geef haar eens ongelijk. Je kan hier wandelen, mountainbiken, kanoën, bergbeklimmen, abseilen of als zwangere vrouw: hangen op de camping met een ice tea en slappe praat.

Wat gaan we doen? 
De zaterdag begint met een ontbijt en het maken van geen enkel plan. Gevolgd door een koffie met appeltaart bij het restaurant en voor wie wil een wandeling. Vriendlief duikt de bergen in en de rest blijft bij de caravan voor spelletjes. Een vaag plan ontstaat over een avondwandeling naar de grotten. Het blijft bij een plan, want vanaf de middag zitten we uren in het restaurant te kletsen. Ach, de grotten zien we een andere keer wel, marshmallows eten bij het vuur is net zo bijzonder! Die nacht slapen we vast en geven de vogels om 5.00 uur een groots concert bij de tent.


Terug naar de bewoonde wereld
Bij de douches en wc's heb je lekker veel ruimte, verder staan we niet zo stil bij het coronavirus. De 1,5 meter afstand zit goed ingeprent bij de camping gasten en het personeel draagt mondkapjes in het restaurant. Deze drie dagen voelen als een week, met tegenzin pakken we de boel in om terug naar de bewoonde wereld te gaan. De groene vallei laten we langzaam achter ons, tot volgend jaar!

Blog geschreven door Karing: www.praatjevankaatje.nl 
24 jan 20

"Gluren bij de buren"

Een krant in Nederland besteedde aandacht aan het kampeeravontuur van Robin en Marlijne.
KLIK HIER voor het volledige document.