Reglement

Regels toeristische plaatsen Domaine du Bocq
Welkom op onze camping!
Wij doen ons uiterste best om uw vakantie zo leuk en aangenaam mogelijk te maken. Hiervoor zijn enkele regels en afspraken met betrekking tot het verblijf op Domaine du Bocq van toepassing. Met het verblijf op onze camping gaat u akkoord met onderstaande reglementen.

Aankomst en vertrek
Bij aankomst vragen we u zich te melden bij de receptie of café – restaurant. Gereserveerde plaatsen dienen bij aankomst te worden afgerekend. Op uw vertrek dag dient u de plaats voor 12.00 uur te verlaten en deze schoon en opgeruimd achter te laten. Bij de receptie is informatie verkrijgbaar over de diensten, faciliteiten, activiteiten en andere nuttige tips over de camping en omgeving.

Huisdieren
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Hieraan zit wel een bijdrage verbonden. Meld uw hond daarom altijd aan bij de receptie. De huisdieren worden buiten de camping uitgelaten. Mocht uw huisdier toch zijn behoefte doen op de camping, dan dient u dit op te ruimen en weg te gooien. Huisdieren zijn verboden in en rond het sanitair.

Bezoekers
Campinggasten mogen bezoekers ontvangen. Hier zit wel een bijdrage aan verbonden. Meld uw bezoekers daarom altijd aan bij de camping.

Kampvuur 
Kampvuur is mogelijk op de aangewezen kampvuurplekken of in de vuurschalen. Houd het vuur klein en laat het nooit onbeheerd achter. Wanneer er i.v.m. aanhoudende droogte een vuurverbod is afgegeven, dient u dit te respecteren. Hout sprokkelen is op last van de boswachter niet toegestaan. Stookhout is te koop bij de receptie of in het café – restaurant.

Milieu & duurzaamheid
Respecteer de natuur. Voorkom zwerfafval, beschadigen van flora en fauna, verstoring van het dierenmilieu en blijf op de paden en wegen. Jagen en vissen zonder vergunning is verboden. Afval graag gescheiden weggooien in de daarvoor bestemde bakken. Deze bevinden zich voor aan de camping. Chemisch toilet: afvalwater bederft het milieu en dus uw leefomgeving. Gooi het dus niet weg in de omgeving van uw tent/caravan/camper maar gebruik hiervoor de stortbak van het chemisch toilet. Ga spaarzaam om met kraanwater en elektriciteit.

Veiligheid
In verband met spelende kinderen en mede kampeerders, vragen wij u stapvoets te rijden met de auto (5 km/u). Ouders, begeleiders of verzorgers zijn te allen tijde verantwoordelijk voor hun (of hun toevertrouwde) kinderen, in het bijzonder in de speeltuin en aan/in de rivier de Bocq. Voor kleine ongevallen: er is een EHBO-koffer aanwezig bij de receptie. Het noodnummer in België is 112. Drugsgebruik is verboden. In de zomerperiode is de spoorweg in gebruik door een toeristisch treintje. Het is niet toegestaan om over of naast het spoor te lopen.

Opladen elektrische auto
Op de camping is er één elektrische laadpaal beschikbaar. Het activeren van de laadpaal kan via het camping personeel. Het is verboden om een elektrische auto op te laden bij de reguliere stroompunten op de camping. 

Sanitair
De sanitaire installaties moeten schoon achter gelaten worden na gebruik. Toiletten/douches gebruiken we samen en we moeten deze dus ook samen schoonhouden. Denk ook aan degene die na u komt (a.u.b. geen maandverband, doekjes in de toiletten i.v.m. verstoppingen). Kleine kinderen alleen onder begeleiding naar het toilet. Buiten de wasbakken mag niet worden afgewassen.

Overlast
Respecteer andere bezoekers van Domaine du Bocq. Maak geen overbodig lawaai. Tussen 22.00 uur en 07.30 uur geldt voor alle bezoekers dat het stil is op de camping. Vanaf 23.00 uur zal de slagboom gesloten zijn voor verkeer.

Rivier de Bocq
In het riviertje dat langs de camping stroomt is het niet toegestaan om dammen of stroomversnellingen te maken. Vissen in de rivier mag wel op de camping mits je een geldige visvergunning hebt.  

Steengroeve
Het is verboden om in de steengroeve te spelen, te zwemmen of te vissen. Vissen is alleen toegestaan op de camping in combinatie met een geldige visvergunning.

Aansprakelijkheid
Domaine du Bocq aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor diefstal, schade aan uw eigendommen of letsel van kampeerders of gasten met betrekking tot het kamperen op de camping en het gebruik van de voorzieningen.

Gebruik van Gas(flessen)
Gebruik geen gastoestellen zonder toezicht.
Installeer de gasflessen volgens de handleiding en bewaar geen extra volle of lege gasflessen.
Beperk de lengte van de slang die de cilinders met de apparaten verbindt tot maximaal 2 m. Vervang de slangen vóór de verjaringsdatum of in het geval van verslechtering (gesneden of gebarsten pijp).
Plaats klemmen aan elk uiteinde van de slang. Houd gasflessen rechtop. Rook niet tijdens het gebruik van de gasflessen. Gebruik geen verwarmingstoestellen op vaste, of vloeibare brandstof zonder aansluiting op een extern rookkanaal. Zorg bij gebruik van verwarmingstoestellen op vaste of vloeibare brandstoff voor een goede ventilatie van de ruimte (aanzuiging van buitenlucht). Zorg voor ventilatie van de doucheruimte. Onderhoud de kook- en verwarmingstoestellen. Maak de afzuigkap regelmatig schoon. Houd eventueel een brandblusdeken en/of een brandblusser in de buurt.

Volg ons ook op Instagram