Bellen Gaan naar

Activiteiten in de omgeving van Domaine du Bocq  
De omgeving van Domaine du Bocq biedt een tal aan activiteiten en bezienswaardigheden om zelf te ondernemen. Van bezienswaardigheden tot culinaire activiteiten, voor iedereen wat wils!  

 

Bezienswaardigheden Culinair Actief
Oude Spoortrein  Bierbrouwerij du Bocq Railrijden Anhée
Stad en Citadel van Dinant Leffe Museum I'le d'Yvoir
Grotten van Dinant Bierbrouwerij Caracole Natuurpark Furfooz
Ruïnes van Poilvache Dinantse koek eten bij Patisserie Fabrique de Couque Mountainbike huren
Klooster van Maredsous Musee de la Fraise (aardbeienmuseum) Kanoën op de Lesse / Varen op de Maas
Parfumeriemuseum Wijnproeverij bij Chateau Bon Barron GPS Tocht
Stad en Citadel van Namen Culinaire rondvaart op de Maas Dinant Discovery
Grotten van Han en Wildpark Uiteten bij Restaurant Les Sossons des Cortils Junior Survivaltocht
Chateau Veves Wandel routes
Chateau Fryer   Fiets routes
Tuinen van Annevoie Zwembad, roeivijver en speeltuin Domaine Chevetogne
  Overdekt Zwembad Ciney
Speeltuin Fabiola op de Citadel van Namen
  Paardrijden in de Lesse vallei

Maak een treinrit over de oude spoorlijn
Vanaf Domaine du Bocq, bij het oude station van Purnode (Maison Régal), vertrekt in de zomermaanden de oude dieseltrein naar Ciney en weer terug. Een prachtige rit door de Bocq-vallei, over oude bruggen en door donkere tunnels. Ga lunchen in Spontin of Ciney, denk er wel aan dat u de laatste trein naar Domaine du Bocq weer terug neemt!
KLIK HIER


(Citadel van) Dinant
Dinant ligt maar 7 kilometer van de camping af. Het is een prachtige historische stad waar veel te zien en te beleven is. Beklim bijvoorbeeld de beroemde citadel van Dinant. Deze prachtige citadel ligt op de top van een rots en is via een stijle trap of een lift te bereiken. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de mooie stad Dinant. Of proef de welbekende Flamiche van Dinant. Een kaastaart die bij elke bakker te koop is. 
KLIK HIER


Grotte de Dinant
Bezoek de oude grotten van Dinant onder begeleiding van een gids.
KLIK HIER

Ruïnes van Poilvache
De ruïnes van Poilvache, tussen Namen en Dinant, behoren tot de meest uitgebreide middeleeuwse kastelen in de Maas (2,5 ha). Ze charmeren degenen die van de natuur en het verleden houden.
KLIK HIER


Klooster van Maredsous
Een bezoek aan dit prachtige klooster is zeker de moeite waard. Ontdek hoe monniken leefden in de abdij van Maredsous.
KLIK HIER

Parfumeriemuseum Delforge (Namen)
Benieuwd hoe de lekkerste parfums tot stand komen? Bezoek dan deze parfumerie in Namen. Een rondleiding duurt een uur en via een audiogids hoort u alle informatie.
KLIK HIER

Citadel van Namen
De Citadel van Namen ligt op een 100 meter hoge heuvel boven de Waalse stad Namen. Het is een van de grootste forten in Europa, dus zeker een bezoek waard!
KLIK HIER


Winkelen in het gezellige centrum van Namen
Om Namen te ontdekken, moet je de tijd nemen. Je geniet met volle teugen van haar erfgoed, de charme van haar steegjes, haar terrasjes en boetieks. Van de top van de citadel tot aan de oevers van de Samber, de Waalse hoofdstad heeft je vele landschappen te bieden.
KLIK HIER


Grotten van Han en Wildpark
Grotten van Han: In de Grotten van Han kan je ontdekken hoe de mens vroeger leefde in de grot. Op 110 meter diepte komt u in een Wapenzaal van Origin terecht. Hier kunt u muziek en geluiden horen en wordt u helemaal meegenomen door de beleving van de grot.

Wildpark: Bezoek het Wildpark met een safari-auto en ontdek zo'n 250 hectare natuur. Dit Wildpark ligt midden in het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne. In het Wildpark zijn heel veel dieren te spotten, waaronder ook de Europese Big 5:  de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat.
KLIK HIER


Chateau Veves
Chateau Veves is een eeuwenoud kasteel met veel geschiedenis. Het kasteel is gebouwd rond de jaren 670 na Christus. In 1200 is dit kasteel verwoest en in 1230 weer herbouwd. Dit kasteel is een fort gebleven tot de Middeleeuwen. Naast de geschiedenis die hier heeft plaatsgevonden kunt u ook op schattenjacht en op jacht gaan naar de kist.

KLIK HIER

Chateau Fryer
In dit chateau hebben meerdere generaties Hertogen van Beaufort-Spontin gewoond. Zij geven u een unieke kijk in hun kasteel. U kunt genieten van de geur van de sinaasappelbomen en verschillende doolhoven zullen u de geschiedenis van dit kasteel vertellen. Verder zijn er mooie en unieke tuinen die u kunt bezichtigen.

KLIK HIER

Tuinen van Annevoie
Deze tuin heeft iets unieks, er zijn 3 stijlen van tuinarchitectuur gebruikt: Engels, Frans en Italiaans. De Franse tuinen zijn strak gemaakt, terwijl de Italiaanse architectuur meer van kronkels en watervallen houdt. De Engelse tuinen probeert de natuur na te bootsen en de romantiek terug te brengen. Op de website kunt u alvast de tuinen ontdekken en daarbij is er een korte video over de Tuinen van Annevoie.

KLIK HIER

Bezoek de Brasserie du Bocq
Blanche de Namur, het beroemde bier gebrouwen in deze brouwerij, won de gouden medaille in 2019. Hier kun je terecht voor het beste witbier ter wereld! Bezoek deze leuke brouwerij en ontdek hoe ze dit heerlijke bier brouwen. In nog geen vijf minuten rijden van de camping ligt deze leuke brouwerij, zeker het bezoeken waard!
KLIK HIER

Leffe museum
Een interactieve, digitale rondleiding in "Maison Leffe". Ontdek het verhaal van Leffe en proef verschillende bieren.
KLIK HIER

Bierbrouwerij Caracole
Brasserie Caracole is een Belgische bierbrouwerij die bekend staat om het verwarmen van water met hun houtoven. De flessen worden hier nog met de hand gevuld en zo wordt ook het etiket erop geplakt. Eén en al ambachtelijkheid bij deze brouwerij.

KLIK HIER

Dinantse koek eten bij Patisserie Fabrique de Couque
Dit is een koek wat gemaakt is in het stadje Dinant. De Dinantse koek wordt gemaakt van bloem en honing en gebakken in perenhout, notenhout of beukenhout. De koek proeft als taai-taai of speculaas. Zeker een aanrader om eens te proberen!


Musee de la Fraise
Dit museum gaat over het ontdekken van de aardbeien en de bessen. De plaats waarin dit museum staat wordt ook wel de aardbeienhoofdstad genoemd.

KLIK HIER

Wijnproeverij bij Chateau Bon Barron
Tijdens de wijnproeverij draait het niet alleen om het proeven maar vertellen ze ook de geschiedenis, laten ze u de wijnkelder en de wijngaarden zien. Chateau Bon Barron heeft een aantal jaren geleden besloten om zelf wijn te maken en zij willen in de toekomst nog betere wijnen te maken.

KLIK HIER

Culinaire rondvaart op de Maas
In de stad Namen kunt u genieten van een rondvaart over de Maas. Hierbij kunt u genieten van de landschappen en het water. Er zijn verschillende mogelijkheden qua duur van de boottocht. Tijdens de boottocht is er een gids aanwezig die u informatie kan geven.

KLIK HIER

Uiteten bij Restaurant Les Sossons des Cortils
Wilt u een keertje lekker uit eten in het dorpje Purnode? Dat kan bij Les Sossons des Cortils! Dit is een bourgondisch restaurant waar u lekkere gerechten krijgt. Het personeel is zeer vriendelijk en het eten is erg lekker. Bij dit restaurant kunt u gemakkelijk parkeren. Als u in de buurt bent, moet u zeker even langsgaan. Een echte aanrader!

KLIK HIER

Railrijden Anhée
Tijdens een reis op een zogenaamde railfiets fietst u in uw eigen tempo langs de schilderachtige vallei van Molignée.
KLIK HIER

Ile d'Yvoir
Dit kleine eiland is ook het enige eiland in België. Een bezoek waard als u door de natuur wilt wandelen of een van de vele watersportactiviteiten wilt doen die ze aanbieden.
Hier bieden wij ook de Watergames aan voor groepen vanaf 10 personen!
KLIK HIER


Furfooz natuurwandeling
Parc Furfooz is zowel een archeologisch park als en een natuurreservaat. De wandeling is in totaal vier kilometer lang en is daarom ook zeer geschikt voor kinderen.
KLIK HIER


Verhuur van mountainbikes
Wilt u de regio rond de camping op de fiets verkennen? Geen probleem! Met een mountainbike kom je op de mooiste plekken in en rond Yvoir. Beginnend of ervaren mountainbiker, er is een route voor iedereen. Wij verhuren mountainbikes voor een halve dag (€ 17,50 per fiets) of hele dag (€ 25,00 per fiets). Vraag bij de receptie naar meer informatie. 


Wandel in de omgeving van Domaine du Bocq
Domaine du Bocq is de perfecte uitvalbasis voor wandelingen in de omgeving. Wandel bijvoorbeeld naar de oude steengroeve of steek de rivier over middels een smal bruggetje en bezoek een klein grotje. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe!

Kanoën op de Lesse of Varen op de Maas met Dinant Evasion
Kanoën: Kajak 12 of 21 kilometer over de Lesse en geniet van de prachtige omgeving. Ja kan in een 1-persoons of 2 persoonkajak dit avontuur aangaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag bij de receptie naar meer informatie.
Varen op de Maas: Ontdek het plezier van het watertoerisme en vaar met een boot door het bewonderende dal van de Maas. Zelf op pad? Geen probleem, Dinant Evasion biedt fluitserbootjes aan die je zelf mag besturen zonder vaarbewijs. Je kan met maximaal 7 personen genieten in een bootje en daarmee het landschap van de Maas ontdekken. Lieve een comfortabele rondvaart? Ga dan aan boord van de Copére of de Sax en ontdek de prachtige natuur rondom de Maas.
KLIK HIER


GPS Tocht
Ontdek de geheimen van de omgeving van Domaine du Bocq. Deze GPS route leidt naar de bijzondere en prachtige plekjes van de omgeving van de camping. Beantwoordt tijdens de GPS Tocht de vragen en raadsels, deze worden bij terugkomst gecheckt.
NB: deze activiteit is geschikt voor 9 jaar en ouder en kan geboekt worden bij de receptie van Domaine du Bocq. Deelnemers tussen 9 en 12 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene. 


Dinant Discovery
Ga op ontdekking in Dinant met behulp van een wandel puzzeltocht. Je gaat op pad met een rugzak en benodigdheden, tussendoor kan je zelfs een bezoek brengen aan de citadel van Dinant! 
NB: deze activiteit is geschikt voor 6 jaar en ouder en kan geboekt worden bij de receptie van Domaine du Bocq. Deelnemers tussen 6 en 12 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene. 


Junior Survivaltocht
Een ideale activiteit voor families met kinderen. Na een duidelijke uitleg ga lekker zelf op survival in de bossen (met een kompas en opdrachtenkaart). Je overwint diverse opdrachten en onderweg los je ook nog enkele leuke opdrachten op over de natuur. Aan het einde van de tocht, ontvang je materialen om zelf een vuurtje te maken. Hierin kun je heerlijke marshmallows roosteren!
NB: deze activiteit is geschikt voor 4 jaar en ouder en kan geboekt worden bij de receptie van Domaine du Bocq. Deelnemers tussen 4 en 12 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene. 


Zwembad, roeivijver en speeltuin Domaine Chevetogne
Domaine Chevetogne is een prachtig gebied waar u verschillende activiteiten kunt ondernemen. Zo is er een buitenzwembad, een roeivijver, een speeltuin en u kunt gaan mini golfen. Verder kunt u een prachtige wandeling maken door de tuinen van het Domaine.

KLIK HIER

Overdekt Zwembad Ciney
In dit overdekt zwembad kunt u genieten van een glijbaan, een sauna, een kinderbad en twee grote zwembaden. Er zijn zelfs 2 jacuzzi's waar u heerlijk in kunt relaxen.
KLIK HIER

Speeltuin Fabiola op de Citadel van Namen
Dit is een speeltuin in de mooie natuur. Kinderen kunnen lekker buiten spelen met andere kinderen, terwijl de ouders op het terras kunnen zitten en genieten van een drankje. De kinderen kunnen zich uitleven op de skelters, springkussens en trampolines. Verder zijn er nog speeltoestellen waar de kinderen op kunnen spelen, zoals een glijbaan, schommels, mini-golf, tafeltennis etc.
KLIK HIER

Paardrijden in de Lesse vallei
Als je houd van paarden, is dit zeker een aanrader. Manage Belle Vue in Dinant biedt u de kans om met een gids een rit te maken van 2 of 3 uur onder begeleiding. Tijdens de rit kunt u genieten van een van de mooiste valleien van Wallonië.
KLIK HIER