Bellen Gaan naar

Activiteiten in de omgeving van
Domaine du Bocq

Bezienswaardigheden Culinair Actief
Oude spoortrein Brouwerij du Bocq  Railrijden anhée
Dinant Leffe Museum Ile d'Yvoir
Grotten van Dinant Natuurpark Furfooz
Ruïnes van Poilvache Mountainbike verhuur
Klooster van Maredsous GPS tocht
Parfumeriemuseum Dinant Discovery
Citadel van Namen Junior Survivaltocht
Wandeltocht
MTB tochtWandel in de omgeving van Domaine du Bocq

Domaine du Bocq is de perfecte uitvalbasis voor wandelingen in de omgeving. Wandel bijvoorbeeld naar de oude steengroeve of steek de rivier over middels een smal bruggetje en bezoek een klein grotje. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe!

Bezoek de Brasserie du Bocq
Blanche de Namur, het beroemde bier gebrouwen in deze brouwerij, won de gouden medaille in 2019. Hier kun je terecht voor het beste witbier ter wereld! Bezoek deze leuke brouwerij en ontdek hoe ze dit heerlijke bier brouwen! In nog geen vijf minuten rijden van de camping ligt deze leuke brouwerij, zeker het bezoeken waard!
KLIK HIER

Maak een treinrit over de oude spoorlijn
Vanaf Domaine du Bocq, bij het oude station van Purnode, vertrekt in de zomermaanden de oude dieseltrein naar Ciney en weer terug. Een prachtige rit door de Bocq-vallei, over oude bruggen en door donkere tunnels. Ga lunchen in Spontin of Ciney, denk er wel aan dat u de laatste trein naar het Domaine weer terug neemt!
KLIK HIER


Railrijden Anhée
Tijdens een reis op een zogenaamde railfiets fietst u in uw eigen tempo langs de schilderachtige vallei van Molignée.
KLIK HIER

Grotte de Dinant
Bezoek de oude grotten van Dinant onder begeleiding van een gids.
KLIK HIER

Kanoën op de Lesse met Dinant Evasion
Kajak 12 of 21 kilometer over de Lesse en geniet van de prachtige omgeving. Ja kan in een 1-persoons of 2 persoonkajak dit avontuur aangaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag bij de receptie naar meer informatie.

Varen in een bootje over de Maas
Ontdek het plezier van het watertoerisme en vaar met een boot door het bewonderende dal van de Maas. Zelf op pad? Geen probleem, Dinant Evasion biedt fluitserbootjes aan die je zelf mag besturen zonder vaarbewijs. Je kan met maximaal 7 personen genieten in een bootje en daarmee het landschap van de Maas ontdekken. Lieve een comfortabele rondvaart? Ga dan aan boord van de Copére of de Sax en ontdek de prachtige natuur rondom de Maas.


(Citadel van) Dinant
Dinant ligt maar 7 kilometer van de camping af. Het is een prachtige historische stad waar veel te zien en te beleven is. Beklim bijvoorbeeld de beroemde citadel van Dinant. Deze prachtige citadel ligt op de top van een rots en is via een stijle trap of een lift te bereiken. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de mooie stad Dinant. Of proef de welbekende Flamiche van Dinant. Een kaastaart die bij elke bakker te koop is. 
KLIK HIER

Ile d'Yvoir
Dit kleine eiland is ook het enige eiland in België. Een bezoek waard als u door de natuur wilt wandelen of een van de vele watersportactiviteiten wilt doen die ze aanbieden.
Hier bieden wij ook de Watergames aan! Lees hier meer over onder het kopje 'activiteiten'.
KLIK HIER

Ruïnes van Poilvache
De ruïnes van Poilvache, tussen Namen en Dinant, behoren tot de meest uitgebreide middeleeuwse kastelen in de Maas (2,5 ha). Ze charmeren degenen die van de natuur en het verleden houden.
KLIK HIER

Furfooz natuurwandeling
Parc Furfooz is zowel een archeologisch park als en een natuurreservaat. De wandeling is in totaal vier kilometer lang en is daarom ook zeer geschikt voor kinderen!
KLIK HIER

Leffe museum
Een interactieve rondleiding in "Maison Leffe". Ontdek het verhaal van Leffe en proef verschillende bieren.
KLIK HIER

Klooster van Maredsous
Een bezoek aan dit prachtige klooster is zeker de moeite waard. Ontdek hoe monniken leefden in de abdij van Maredsous.
KLIK HIER

Winkelen in het gezellige centrum van Namen
Om Namen te ontdekken, moet je de tijd nemen. Je geniet met volle teugen van haar erfgoed, de charme van haar steegjes, haar terrasjes en boetieks. Van de top van de citadel tot aan de oevers van de Samber, de Waalse hoofdstad heeft je vele landschappen te bieden.
KLIK HIER

Citadel van Namen
De Citadel van Namen ligt op een 100 meter hoge heuvel boven de Waalse stad Namen. Het is een van de grootste forten in Europa, dus zeker een bezoek waard!
KLIK HIER

Parfumeriemuseum Delforge (Namen)
Benieuwd hoe de lekkerste parfums tot stand komen? Bezoek dan deze parfumerie in Namen. Een rondleiding duurt een uur en via een audiogids hoort u alle informatie.
KLIK HIER

Verhuur van mountainbikes
Wilt u de regio rond de camping op de fiets verkennen? Geen probleem! Met een mountainbike kom je op de mooiste plekken in en rond Yvoir. Beginnend of ervaren mountainbiker, er is een parcours voor iedereen.