Klimavontuur in de Ardennen

Het echte avontuurlijke gevoel beleven en dat zo vlakbij huis? De Ardennen is de plek om jouw outdoor hart op te halen. Want wat is er fijner dan met gezonde spanning aan de rotswand hangen en genieten van de geweldige natuur om je heen?

Klimmen in de Ardennen
De Ardennen is de perfecte spot voor beginners om de eerste outdoor klim beleving te ervaren. Toch zul je als ervaren klimmer ook niet teleurgesteld worden hier. De rotswanden in de Ardennen zijn namelijk echt niet te vergelijken met alles dat je in de rest van Nederland of België kunt vinden. Er zijn behoorlijk wat klimmen te vinden hier die lang en steil genoeg zijn om als ervaren klimmer van te kunnen genieten. Door de hoogteverschillen is er genoeg afwisseling tijdens de klim. Daarnaast zijn er vele stukken in de Ardennen waar je ook kunt abseilen. Beloond worden met een heerlijke afdaling na de inspanning van het naar boven klimmen, dat is ideaal toch.

Slapen in de Ardennen
De Ardennen zijn vanuit zowel België als Nederland gemakkelijk te bereiken. Op een paar uur van huis heb je echt het vakantiegevoel en kun je als outdoor fan helemaal genieten. Natuurlijk is het wel zo fijn als je in alle rust de rotsen op kunt en de tijd hebt om verschillende (klim) activiteiten te ondernemen. Neem dus lekker je tentje mee en slaap een aantal nachten op Domaine du Bocq. Zeker in het naseizoen kun je genieten van de omgeving die dan een stuk rustiger is. Ben je liever zeker van een droog plekje dan kun je natuurlijk ook je met je eigen kamper komen. Of nog luxer: een safaritent huren voor een aantal nachten.

Op avontuur in de herfst
Juist na de zomer is het heerlijk om nog te kunnen genieten van alles dat de Ardennen te bieden heeft. Zeker op de droge dagen lekker de rotsen op. Ook de perfecte manier om jezelf warm te houden op de koude dagen natuurlijk. En mocht dat niet gelukt zijn dan komt dat wel goed om de camping. Met een lekker warme douche of opwarmen bij een vuurtje voor de tent. We hebben regelmatig een kampvuur op de camping maar je kunt ook altijd een vuurschaal huren voor je eigen plekje. In ons restaurant kun je het hele seizoen terecht voor simpel maar goed eten. Meer heb je niet nodig toch?

Omgeving
De omgeving rondom Domaine du Bocq stelt ook zeker niet teleur. Midden in het groen en tussen de hoogteverschillen van de rotsen. In de buurt kun je heerlijk klimmen, denk aan Weesp of Durnal. Daarnaast kun je als outdoor fan ook nog genoeg andere avontuurlijke activiteiten beleven. Zoals een mooie tocht maken met de mountainbike, de rivier over met een kano of klimmen een extra dimensie geven met Via Ferrata.


Klimvakantie boeken?
Heb je al kriebels gekregen om de mooie Ardennen te gaan ontdekken? Neem dan eens een kijkje op onze website om te zien of een klimvakantie iets voor jou kan zijn. Als ervaren klimmer zit je sowieso goed hier. Lijkt het je wel heel leuk maar heb je nog niet eerder aan de rotsen gehangen? Dan kun je in de weekenden bij ons ook klimmen onder begeleiding van onze enthousiaste en ervaren instructeurs. Ze laten je dan kennismaken met de wondere wereld van klimmen, abseilen of via ferrata. Wie weet sta jij het jaar erna wel helemaal zelf op de rotsen.

Heb je vragen of twijfels, neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Hopelijk zien we je snel!